Other languages:

Közelgő programok

Nincsenek események

Feliratkozás hírlevélre

Partnereink:

Húszas Klub

Rhino Marketing Kft.

Huszas Klub csapata

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

fblogo
youtubelogo
emaillogo

Látogatók:

Oldalainkat 500 vendég és 0 tag böngészi

zouk

zouk r1

 ***** RonaldoDance Tánciskola *****

Újra kinyitjuk 2021 október 14-tól

Brazil Zouk Órak,

Új cím: Budapest 1118. Haraszt utca 9.

 

 Minden csütörtök

 19:00-20:00 ÚJ Brazil Zouk teljsen kezdő 

 20:00-21:30 Brazil Zouk (Középhaladó és Haladó)

 21:30-22:00 Zouk gyakorlas 

Brazil zouk Budapest 

A fények haloványak, az ablakok párásak, forró és izzasztó levegő a tánctéren, ahol lüktető ütemek préselik a párok testeit hullámzó mozdulatokkal egymáshoz, ezután lassan, de egyben lendületesen feloldják a szoros testi kapcsolatokat az érzelmileg felfűtött táncolók sokasága. Úgy hat, mint a hullámok és a hullámtörő sziklák összjátéka. Ez a Zouk, egy érzéki, izgalmas,magávalragadó tánc.

A zouk-ra úgy tekintenek, mint a Lambada lassú, érzéki változatára. Szórakoztatási szintje a salsa-hoz képest nem összehasonlítható, mert a zouk inkább erotikusabb és interperszonálisabb elemekkel tarkított.

A Lambada a Zouk közvetlen elődje. A ’80-as évek jelentették az igazi Lambada aranykort, majd lassacskán a lambada táncosok kísérletezni kezdtek más zenével és a franciai Karibik térségi (Guadalupe és Martinique) zenei stílus volt a legmegfelelőbb, így kerekedett ki a Zouk Lambada stílusú tánc, másnéven Brazil Zouk. Így a ’90-es évek beköszöntével a Lambadából átalakuló zouk táncörület perzselte fel a brazil népet, zouk-lázban égett Brazília. Az utcai táncú Lambadából átalakult új stílus – a zouk - rövid időn belül átkerült rendszerezett formát öltve a tánciskolákba. Ettől kezdve gyors fejlődési tendencia kezdődött és a zoukra merőben befolyást kezdtek gyakorolni kortárs táncok és egyéb táncstílusok is.

Leginkább a folyékony mozgás és a felsőtest mozdulatai jellemzik ezt a táncot, amelyek a zoukban oly sajátságos „teátrális” fejmozdulatokban végződnek. Intim, zárt tartásban vezetett mozdulatok, pl. testhullámok és nyitott pozícióból indított helycserék, forgások váltják egymást. Kifejezetten egyediek a döntött tengelyű, döntött fejjel történő forgások. A táncosok gyakran eltérnek a ritmustól, helyet engedve a zenei interpretációnak.
Az eredmény: egy nézők számára gyönyörű, a táncosok számára pedig egy nagyon élvezetes, és kihívásokkal teli tánc. 

Napjainkban már nemcsak egyszerűen „A zouk”-kal találkozunk, hanem alfajai alakultak ki, amelyek már merőben eltérnek és szemügyre vételezve, tényleg sajátos, egyedi stílust képviselnek.

Sok kifejezéssel találkozunk a zouk-kal kapcsolatban, ezért érdemes a fogalmakat tisztázni:

Tradicionális zouk szinonimájaként jelennek meg a következő kifejezések: Brazil Zouk, Zouk Lambada, Lambazouk, legutóbbi kissé kilóg a sorból, nem tisztán szinonima hanem egy mellékágnak tekinthető, amelynek egyedi stílusa mai napig fenntartott és közkedvelt Brazíliában. A tradícionális zouk legfontosabb alcsoportjai: Neozouk, Soulzouk, továbbá kettő jelentősen kevesebbeket foglalkoztó MZouk és FlowZouk, ezenkívül napról napra egyre több apró stílus jelenik meg. Fontos említést tenni arról, hogy a a tradícionális zouk-ot napjainkban ugyanúgy fenttartották és nemcsak az alfajokat táncolják. Ha valaki brazil zouk stílusú táncosnak vallja magát, akkor nem biztos, hogy az alfajokkal is foglalkozik.

Bővebben a nagyobb csoportokról:

Tradícionális zouk, azaz brazil zouk, azaz Zouk Lambada

A brazil zouk tánc stílus Rióban a 90-es évek közepén alakult ki, amikor a lambada dalok csillaga leáldozott. A lambada egy módosított, lassabb, simább, érzékibb verzióját használja, és általában zouk-love zenére táncolják. Hollandiában például magára a táncra is zouk love-ként hivatkoznak. Ma már egyre inkább táncolják latin pop, vagy arab zenékre, illetve bármi más zenére is, amihez zouk ritmust kevertek.

Lambazouk

A legszélesebb körben elterjedt zouk stílus a porto segurói stílus, amelyre gyakran az eredeti lambada evoluciójaként gondolunk, bár valójában ez is lényegesen eltávolodott már az eredeti lambadától. Ezt a táncot magas energiaszint és pozitív életérzés (energia e alegria) jellemzik. Bár gyors és energikus tánc, mégis egyenletesen áramlik, és a mozdulatok folyamatosak és ritmikusak. A táncosok körkörös mozdulatokat követnek, és szorosan egymásra hagyatkoznak. Amiben például eltér az eredeti lambada stílustól, hogy elhagyták a kubai salsára is jellemző kígyózó vállmozdulatokat. helyette a vállak helyben maradnak, és a csípő mozgása hozza létre az érzéki hatást. A lambazoukban annyira jellemző a porto segurói stílus, hogy gyakran egymás szinonimáiként tekintünk rájuk, arról nem is beszélve, hogy a legünnepeltebb porto segurói táncosok is lambazoukosoknak hívják magukat. A lambazoukot leginkább Porto Seguróban, Sao Paoloban, Belo Horizonte-ban táncolják. 

 

A soulzouk stílus alkotója szerint abban tér el a többi stílustól, ahogyan a tánc a zenéhez kapcsolódik. Gyakran a ritmus helyett a dallamra táncolják, illetve azt is tanítják, hogyan lehet olyan zenei műfajokra táncolni, mint az RnB vagy a rap, amelyekben nincs meg a zouk ritmus.

A NeoZoukot a riói DJ MAfie Zouker-hez kötik, és nagyon népszerű. Inkább zenei stílusra utal, de az erre a zenére bemutatott táncot is hívják így. Az alap zouk ritmust fúzionálja, vegyíti a trance-szel, és más modern zenékkel. A francia és portugál nyelvek itt nem jellemzőek.


A Zouk világszerte való elterjedésének története lényegében megegyezik a többi latin-amerikai táncokéval. Európában először a nyugati nagyvárosokban megrendezett kongresszusok, fesztiválok újdonságaként jelent meg és hamar belopta magát az európai emberek szívébe.

A Magyar szíveket is hódítani kezdte rendületlenül. Külföldi rendezvényeken csillantak fel a Magyar szemek és hozták haza nekünk ezt az új stílust, avagy Brazíliát megjárt magyarokat is megérintette a Zouk-láz és ezáltal kezdtek vele foglalkozni.

Az első jelentős és rendszerezett formáját akkor kapta meg itthon a Zouk, amikor a Magyarországra települt Ronaldo Magalhaes De Aguiar misszióját megkezdve állandó tanfolyamokat kezdett tartani 2010-től. Ma már beszélhetünk kialakult zouk közösségről. Vannak, akik a kezdetek óta gyakorolják e gyönyörű tánc művészetét, de szép számmal gyülekeznek a lelkes kezdők is, akiknek elhivatott céljuk, hogy magukévá tegyék a hullámok táncát. A közösség fenntartása és fejlődése érdekében egyre több a kezdeményezés. Ronaldo minden évben gondoskodik róla, hogy egyenesen a Zouk epicentrumából idecsábítson remek táncosokat egy pár napra, hogy helyben is lehetővé váljon az új zouk ízek kostolása. Továbbá általa a tehetséges magyar zoukkosokból mára már egy amatőr Zouk Show Group is összekovácsolódott, akiknek már volt szerencséjük bemutatókat tartani belföldön és külföldön is. Egyre több a lelkes zouk közösség tagjainak száma, akik által kimondott zouk bulik szerveződnek, ahol valóban csak zouk slágerek forognak, valamint közös programokat is szerveznek hétvégi délutánonként, akár egy budapesti téren vagy éppen egy vidéki strandon a meleg nyárban, ahonnan nem hiányozhat a lényeg a Zouk.
Jelenleg teljes erőbedobással készülnek a harmadik Flashmobra, amely évről évre több résztvevőnek örvenhet.

Magyarország a zouk-ot illetően térképre vetve egy apró sziget, egy virágzó sziget, amely tárt karokkal várja azokat, akik szeretnék, hogy megégesse őket is a Zouk-láz.

 

 

kizomba

Kizomba - The Angolan Tango - passion & sensuality

Kizomba originated in Angola, but also affects other lusophone countries in Africa. It was created on the basis of Semba, but also the Passada, Coladeira and Mazurka from Cabo Verde, which was combined with traditional African rhythms and modern European music. Kizomba is a word from the language of the tribe Kimbundu and means: hard, Acting, dancing, entertainment. Kimbundu is one of the many languages ​​of the locals in Angola (Luanda) is spoken mainly in the area of ​​the capital. Due to the huge popularity Kizomba is sung by many Luso-African artists.
The Angolan style is like kapverdeianische dominant and was in Portugal, especially in the area around the capital city of Lisbon

Kizomba Basics

Primeiro Basico/First basic (tempo)

Segundo Basico/Second basic (Step 3)

Basico de lado/Side basic

Pausa suave/Soft breack

(sensual)

Pausa Pesada/Hard breack

Volta/Half turn (cha cha)

Estrela/Star

Saida/Exit

Saida da mulher/Lady saida

Saida do homem/Man saida

Bloque/Block

Cím: Brazil Tropical
RonaldoDance Tánciscola
Cim: Budapest, 7. kerület, Tivadar utca 2.

 

Megközelítés: 4-6 -os villamos Wesselényi utcai megállójától 3 perc gyalog, vagy az Astoriáról induló 74-es troli szövetség utcai megállójától 1 perc gyalog

 

reggaeton

Ronaldo Dance Tánciskola Reggaeton

Cím: Budapest 1073. Huszár u. 4.


Reggaeton power Horvátország

Reggaeton Power Budapest

Latin-amerikai stílusú hip-hop. Zenei alapja a latin pop.
Dinamikus, csípő centrikus mozgássorozatok jellemzik. A vállak és a csípő harmonizált mozgatásából fakad a latinossága, érzékiessége, és ez egyben az, ami megkülönbözteti a hip-hoptól. Nők és férfiak egyaránt kedvelik.
Shakira táncosai remekül képviselik ezt a műfajt.

ronaldogomb

Ronaldo magánórák: Délelőtt és kora délutáni időpontokban egyeztetés alapján.

samba

SAMBA AEROBIC **workout**
(Brazil Axé Music)

Ne essen félreértés a név hallatán. Ez nem egy versenytánc, hanem egyéni tánc.
Sokan, akik látnak axé-t táncolni, azt mondják, hogy milyen jó kis zumba stílusom van. De az Axé nem összekeverendő, hiszen a brazilok ősi táncának, a samba-nak alaplépéseinek kominációjára épített, dinamikus, energetikus gyors ritmusú szórakoztató tánc. A test minden porcikáját megmozgató, ugyanakkor nem az átlagosnál jólvan nagyobb fizikai erőlétet megigénylő.
A csupa brazil, vérpezsdítő, vidám dallamok garantálják a felhőtlen szórakozást.

Samba de Gafieira

Csütötök

20:30-21.30 - Samba de Gafieira Kezdő

Cím:1081 Budapest, Rákóczi út 57.,

 

Kedves táncoslábúak!

Örömmel értesítünk benneteket, hogy elérkezett az idő, hogy Magyarországon elindítsuk első ízben Samba de Gafieira tánckurzusunkat.

Megbizonyosodtunk arról, hogy ez a tánc egyre inkább elmélyül az európai táncos világ köztudatában, és megannyi rendezvényen, kongresszuson a workshopok részét képzi, valamint fel-felcsendülnek dallamai a partikon.

Pontosabban a Samba de Gafieira-ról:

Egy modern,elegáns, autentikus brazil eredetű páros tánc (1940-es évek), amelynek alapja a szamba ritmus, azonban nem összetévesztendő a szamba versenytánccal. Ennek a gyönyörű táncnak identitása többféle tánc koncepcióján alapul, legjellegzetesebben a salsa, karneváli samba és tangó vonásai nyilvánulnak meg. Kecses és játékos, de ugyanakkor rendkívül pimasz. Minden korosztály számára ajánlott, rendszeres gyakorlás mellett könnyen elsajátítható.
A vitalitás és kreativitás fellegvára a brazilok szerint.

Várunk benneteket sok szeretettel!

zumba-logo-vertical

 

Hétfő: 18.00-19.00 Zumba - Marcelo-val

 

 

 

 

Cím:

 

Brazil Tropical
RonaldoDance Tánciscola
Cim: Budapest, 7. kerület, Tivadar utca 2.

 

Megközelítés: 4-6 -os villamos Wesselényi utcai megállójától 3 perc gyalog, vagy az Astoriáról induló 74-es troli szövetség utcai megállójától 1 perc gyalog